Muut projektit

SytyVision Theatre Contest!

Koronaviruksesta johtuva pandemia kurittaa maailmaa, taidetta ja kulttuuria, mutta me emme lannistu! Taipumattoman ylioppilasteatterihengen nimissä haluamme kutsua teidät seuraamaan maailman ensimmäistä virtuaalista SytyVision Theatre Contest:ia!

Turun ylioppilasteatterin toteuttama, Euroviisuista ja Nenäpäivästä inspiraatiota ammentavassa SytyVisionissa yhdistyvät yhteisöllisyys, varainkeruu, hassuttelu sekä tietysti yhteinen teatterin tekeminen turvallisesti etäyhteyksiä hyödyntäen.

Osallistujateatterit ovat:

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ACTI ry
Joensuun ylioppilasteatteri
Tampereen Ylioppilasteatteri
Turun ylioppilasteatteri

SytyVisionia varten kukin osallistuva teatteri tuottaa kilpailuvideon sekä pienen esittelyvideon teatteristaan ja/tai teatterikaupungistaan. Videot esitetään nettiin striimattavassa suorassa ja kaikille avoimessa Koronavision-lähetyksessä lauantaina 6.6.2020 klo 19 alkaen. Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiteatterinsa videoteos voittoon ostamalla ääniä nettikaupasta. Äänestämisen lisäksi yleisöllä on mahdollisuus lahjoittaa tukeakseen teattereiden toimintaa.

Siispä lämpimästi Tervetuloa seuraamaan vuoden 2020 huikeimpaa virtuaalista valtakunnallista teatteriskabaa!

https://www.facebook.com/events/d41d8cd9/sytyvision-theatre-contest/622623778322636/


Ylioppilasteatterifestivaali rantautuu huhtikuussa Lappeenrantaan

Ylioppilasteatteri ActI toimii isäntänä Ylioppilasteatterifestivaalille 12.4.–14.4.2019. Ylioppilasteatterifestivaali on Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n vuosittain huhtikuussa järjestämä teatterifestivaali. Festivaali järjestetään vuonna 2019 jo 39. kerran ja se kiertää vuosittain eri ylioppilasteatteripaikkakunnilla. Festivaalille osallistuvat yleensä kaikki neljätoista Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n jäsenteatteria. Jokainen jäsenteatteri esittää festivaalilla yhden tuottamansa näytelmän. Festivaali on vuosittain suurin tapahtuma, jossa ylioppilasteattereiden jäsenet kohtaavat toisensa. Festivaalin esitykset ovat kaikille avoimia.

Ohjelmisto on julkaistu! Lisätietoja näytelmistä löytyy täältä.

Ohjelmakartta

Normaalihintaisten lippujen ennakkomyynti on alkanut virallisilla festarisivuilla!

Festivaalien aikana lippuja myydään Nuijamiehen festivaalitoimistossa (kaikkiin esityksiin) ja esityspaikoissa (ainoastaan kyseisen tilan esityksiin). Nuijamiehessä käy kortti, muissa paikoissa vain käteismaksu.

Lippujen hinnat: 10€ normaalihinta ja 6€ opiskelijat/ylioppilasteatterilaiset/teatterialan harrastajat/taidekoulujen oppilaat/lukiolaiset/muut mahdolliset alennuskategoriat.

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/events/2158194431174774/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1540906685062581

Facebook: Ylioppilasteatterifestivaali
Instagram: @ylioppilasteatterifestivaali

Lappeenrannan lyhytelokuvakatselmus!

Lauantaina 14.10.2017, klo 19 @ Yo-talon auditorio

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI esittää jälleen tänäkin vuonna omatekoisia lyhytelokuvia ja liveohjelmaa ylioppilastalon auditoriossa la 14.10 klo 19 alkaen! Saavuthan ajoissa paikalle, jotta varmasti et missaa tätä spektaakkelia.

Illan aikana näemme elokuussa lyhytelokuvaworkshopin aikana kuvattuja tuotoksia sekä Helsingin päässä tehdyn lyhytelokuvan.

Luvassa on hulvattomia hetkiä, ihmissuhdedraamaa, psykologista kauhua sekä eräs huippusalainen pätkä, jonka voit nähdä vain katselmuksessa salaisesti ennakkoon!

Liveohjelmassa on mm. luvassa tankotanssia ja improvisaatiota.

Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/153709041890712/

CARNEVALE!

Bändi on juuri lopettanut soittonsa ja käyn hakemassa lisää juotavaa. Huone on täynnä ihmisiä, jokaisella heistä jokin salaisuus maskinsa takana. Salaisuus, joka voi olla koko ajan näkyvillä kenenkään sitä huomaamatta. Se on intohimo, lahja tai koettu elämys, sateenkaaren pää illan viimeisen katseen takana. Jopa kellarin seinät on peitetty, jotta ne eivät kuiskisi kuulemiaan ääneen. Suunnistan kohti pokeripöytää ja saan käteeni kaksi ässää. Viimeisellä kierroksella vastapäätä pelaava nuori mies laittaa peliin kaiken. Minulla on vielä runsaasti merkkejä jäljellä. Miehen suupielet kääntyvät aivan pieneen hymyyn ja tajuan tunnistavani hänet maskin takaa. Hymyilen takaisin merkiksi etten paljasta salaisuutta.

Sydäntalvella on juhlan aika: ActI järjestää vuoden parhaat (ja LTKY:n piirissä ainoat) naamiaiset tammikuun loppupuolella. Ensimmäinen Carnevale järjestettiin vuonna 2006.

Carnevale 2006

Carnevale 2007

Carnevale 2008

Carnevale 2009

Carnevale 2010

Lyhytelokuvia lauantaina 26.9.2015. klo 18:00

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI esittää la 26.9 klo 18 Lappeenrannan ylioppilastalon auditoriossa kolme jäseniensä tänä vuonna tekemää lyhytelokuvaa sekä tankotanssia ja improvisaatiota kuun viimeisenä lauantaina auditoriossa. Lisäksi näytetään vanhempia ActI:n lyhytelokuvahelmiä vuosien takaa. Luvassa on upea n. tunnin kestävä katselmusshow!

Tapahtuma on maksuton. Halutessasi voit jättää tilaisuuden jälkeen kolehtiin vapaaehtoisen pääsymaksun, joka tukee teatterin toimintaa ja edesauttaa uusien vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Tervetuloa ja ota kaverisikin mukaan!

Tail Pleasure

Minispeksi Tail Pleasure esitetään ensimmäisen ja ainoan kerran CafeBar G:ssä torstaina 16.4.2015 klo 20:00. Vapaa pääsy!

Leffagaalailta

Lappeenrannan ylioppilasteatteri Acti järjestää Leffagaalaillan lauantaina 27.9.14 klo 20 ylioppilastalon auditoriossa. Tapahtumassa nähdään teatterimme tekemiä lyhytelokuvia, improvisaatiota, tankotanssia ja muuta ohjelmaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksu on vapaaehtoinen. Tapahtumaan voi halutessaan pukeutua hieman siistimmin. Lisätietoja facebookissa.

ActI Improliigassa!

ActI osallistuu vuoden 2014 improliigaan. Improilu rantautuu ActIn kotikentälle, Lappeenrannan ylioppilastalolle torstaina 30.10.2014 klo 19:00.Muista tulla seuraamaan improliigaa!

Viikottaiset improt syksyllä 2014

ActI kokoontuu viikottaisen improvisaation merkeissä keskiviikkoisin klo 16:30 Lappeenrannan teknillisen yliopiston salissa 1382 (tai vieressä olevissa saleissa 1381, 1383, miten milloinkin). Tervetuloa mukaan, uudet ja vanhat actilaiset!

Näytelmätyön kurssi

Ylioppilasteatteri ActI järjestää näytelmätyön kurssin viikolla 9, la 2.3. – su 3.3., jota tulee vetämään aiheesta kouluja käynyt Ilmari Pursiainen (oheisessa kuvassa vasemmalla). Molempina päivinä harjoituksia on klo 12-17 ylioppilastalon auditoriossa. Kaikki ovat tervetulleita kurssille eikä lysti kustanna mitään.

Vauhdin hurma

Ylioppilasteatteri ActI esittää kesällä kuvatun Vauhdin Hurma -lyhytelokuvan pe 3.2.2012 klo 21:00 Ylioppilastalon auditoriossa. Elokuvan on ohjannut Heidi Häkkinen, joka on myös toinen käsikirjoittajista. Elokuvassa nähdään monia tuttuja ActI-kasvoja ja muutama ulkopuolinenkin kasvo.

Elokuva kertoo Roopesta, jonka tyttöystävä Julia alkaa yhtäkkiä käyttäytymään oudosti. Roope ei tiedä mitä tehdä, joten hän palkkaa yksityisetsivän selvittämään asiaa…

Elokuvan kesto on n. 15 minuuttia ja siinä on englanninkieliset tekstitykset. Elokuvan jälkeen on luvassa mm. itämaista tanssia. Tilaisuuteen voi pukeutua juhlavammin esim. naiset pikkumusta ja miehet kauluspaita, mutta pakollista dresscodea ei ole.

Ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

Vauhdin hurma Youtubessa

Naisten vuoro (2012)

Karkauspäivän unelma. Ohjaus Heidi Häkkinen.

Naisten vuoro Youtubessa

True love (sketsi) (2011)

https://www.youtube.com/watch?v=c3hoSsN_3Xg

Siirtymä (2010)

10.9.2010 ensi-iltansa saanut Siirtymä on jännityselokuva, jossa on kauhuelementtejä ja hiukan romantiikkaakin. Elokuvan päähenkilö Emilia löytää sattumalta roskakatoksesta päiväkirjan. Pian Emilia huomaa kauhukseen päiväkirjan merkintöjen toteutuvan yksi kerrallaan…

Siirtymän keskeisissä rooleissa näyttelevät Heini Kallio, Tapio Brandstack, Antti Holopainen ja Solja Lönnroth. Mukana on myös muita ActI:sta tuttuja kasvoja kuten Heidi Häkkinen, joka vastaa myös ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

Siirtymä esitettiin ylioppilastalon auditoriossa 10.9.2010 klo 22:00. Elokuvan voi myös katsoa Youtubesta.

Kuvia Siirtymän kuvauksista >>>

Ohjaajakoulutus Lappeenrannassa 3.-4.2.2007

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI järjesti vuoden 2007 ensimmäisen SYTY-koulutuksen 3-4. päivä helmikuuta. Tämän ohjaajakoulutuksen veti Maria Fomin, ja sen kesto oli noin 10 tuntia jaettuna kahdelle päivälle. Paikalle saapui 22 koulutettavaa Ylioppilasteattereista ympäri Suomen. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja varsinkin ruokapuoli sai kiitosta. Kurssin lisäksi iloisella sytyporukalla myös saunottiin ja pisteenä iin päälle paikallisesta anniskeluravintolasta sai erittäin halpaa siideriä. 😉 Seuraavaksi SYTY-porukalla tavataankin sitten Kuopiossa SYTY-festivaalien merkeissä.

Pedaforum -videot (2005)

Lappeenrannan Ylioppilasteatteri ActI esittää: PedaGoGo

Alunperin Lappeenrannan PedaForum -tapahtumassa esitetyt opetusvideot ovat humoristisia näkemyksiä opettajan ja oppilaan vuorovaikutuksesta opetustilanteessa.

Ota yhteys Lappeenrannan ylioppilasteatteriin jos aiot esittää videoita julkisesti!

Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs-NonCommercial 1.0 Finland License.