Ohjelmisto

Tulossa keväällä 2022:

Lappeenrannan Ylioppilasteatteri Acti esittää:

Rooleissa 

Keitä olemme, kun olemme suhteessa toisiin? Olemmeko ketään, kun emme ole?

Lappeenrannan Ylioppilasteatterin aktiivit ovat vuoden verran työstäneet esitykseksi tekstejä ihmiselämän muuttuvien roolien teemoista. Varsinkin poikkeustilan aikana on täytynyt pysähtyä kysymään, mitä silloin tapahtuu, kun normaalit roolit pudotetaan pois. Seuraako vapautus, jatkuuko oravanpyörä, jatkuvatko häpeä ja muut hankalat tunteet? Onko leikille aikaa ja tilaa?

Rooleissa on kolmen erillisen osan kokonaisuus, jossa aihetta käsitellään eri näkökulmin ja eri tyylilajein.

Joka päivä on Antin tarina. Antti on yksi meistä, tavallinen kulkija, jolla menee ihan hyvin. Kellokortti leimataan ajallaan, ja kotona odottavat puhtaat astiat. Kuinka kauan ihminen jaksaa rutiinien suossa?

Minä yks kaks kol kertoo ihmisen roolien keskinäisestä tasapainosta ja tuon tasapainon järkkymisestä. Kun työ-minä valtaa liikaa alaa, ei elämään jää enää tilaa sille leikkisyydelle, joka sisällämme asuu.

Testamentti kysyy, mitä ihmiseen jää, kun sosiaalisten roolien ja suhteiden paine otetaan pois. Toivon, pelon ja häpeän rajapinnat murtuvat anteeksiannosta. Hyväksymisestä ja luopumisesta rakentuu tila, jolle ei ole vastinetta sanoissa.

Työryhmä: Tiia-Lotta Pekkanen, Juho Leskinen, Maisa Aaltonen, Mirika Knuutila, Mitja Hokkanen, Masi Kähkönen, Maria Malmström, Annastiina Rintala, Tuukka Falkenberg

Käsiohjelma löytyy täältä.

Esitykset:

23.4. klo 17.00 SYTY-festivaali, Rovaniemi (ensi-ilta)

7.5. klo 14.00 & 19.00

8.5. klo 14.00

Esityksen kesto: n. 1,5 h

Liput: 5€/10€

Lippuvaraukset: liput@acti.fi

Esitykset yliopiston salissa 1325

Tapahtuma Facebookissa

Toimintaa tukemassa: